Process proposal to creating and evaluating value for the customer

Autores

Palavras-chave:

Value Creation, Co-creation, Marketing, Balanced Scorecard.

Resumo

This article proposes a set of indicators to measure the value creation for the client to offer companies
a working guide. Although in a more academic format, a practical application of these indicators is
proposed, based on a process of value creation, where the client, the consumer, and the organizations’
stakeholders are contemplated. This work was elaborated based on the many aspects defended in relation
to the concept of value creation, having as focus and premise the market aspect, involving all the
organization’s stakeholders, main actors, and coadjutants in creating organizational value. Despite the
many papers on the subject, this work is justified by the apparent pragmatic gap in Brazil. Therefore, it
seems appropriate to offer a proposal for a value creation process, which will capture the main approaches
that involve such a theme, as well as point out a set of indicators to measure the created value.

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Biografia do Autor

Lilian Aparecida P Miguel, Universidade Presbiteriana Mackenzie

Experiência profissional em empresas multinacionais, como executiva em Vendas e Marketing, mercados nacional e internacional, Planejamento Estratégico, nível nacional e internacional, com ampla atuação nas áreas de Administração, com ênfase em desenvolvimento de mercados, planejamento mercadológico e estratégico em mercados nacionais e internacionais. Doutora em Administração de Empresas (2010), pela Universidade Presbiteriana Mackenzie. É professora do núcleo docente permanente do Mestrado Profissional em Administração do Desenvolvimento de Negócios do Centro de Ciências Sociais e Aplicadas da Universidade Presbiteriana Mackenzie. Coordena atualmente a equipe de orientadores de trabalhos de conclusão do curso de graduação em administração, ciências contábeis e ciência econômicas, nas unidades de São Paulo, Alphaville e Campinas.

 

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Publicado

2023-08-17

Como Citar

Miguel, L. A. P., Marcondes, R. C., & Caldeira, A. (2023). Process proposal to creating and evaluating value for the customer. Práticas Em Contabilidade E Gestão, 11(1). Recuperado de http://editorarevistas.mackenzie.br/index.php/pcg/article/view/16048

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